La Marató de TV3 2011

Dec 13, 2011

El 18 de desembre La Marató de TV3 arribarà a l’edició número 20 amb un programa dedicat a la regeneració i el trasplantament d’òrgans i teixits. Dues dècades d’èxit, fruit d’un suport social excepcional, han convertit La Marató de TV3 en el gran esdeveniment solidari i participatiu a Catalunya. Centenars de milers de persones, entitats, institucions i empreses uneixen esforços en un mateix sentit: obtenir recursos econòmics per impulsar la recerca biomèdica sobre malalties sense guariment conegut.

El projecte aconsegueix, a més a més, incidir en la sensibilitat col·lectiva donant a conèixer la realitat de les malalties i despertant l’empatia, la solidaritat i el respecte cap a les persones afectades, així com la participació del conjunt de la societat. Han estat 20 anys injectant fons a la recerca sobre un ampli conjunt de malalties. La inversió dels 100 milions d’euros que es volen recaptar enguany és una xifra que situa a La Marató com a referent de les institucions finançadores de la investigació, i que fins ara, ha permès el treball de 3.000 científics, que han contribuït a impulsar el sector de la recerca biomèdica d’excel·lència a Catalunya.

La inversió en recerca dels fons recaptats a La Marató 2011 permetrà, també, disposar de nous avenços en els  àmbits quirúrgic, farmacològic, de conservació dels òrgans i teixits i avançar en les aplicacions de la medicina regenerativa. Per a molts pacients, aquests avenços significaran millorar la seva qualitat de vida i, en alguns casos, fins i tot salvar-la.

El programa d’enguany s’emetrà el diumenge 18 de desembre a través del canal TV3, i, com cada any, participaré a La Marató agafant trucades des d’un dels call centers de 18h a 19,30h. Podeu fer donatius trucant al 905 11 50 50 el mateix dia d’emisió, de l’1 de desembre al 31 de gener de 2012 a través de Servicaixa o de la web www.tv3.cat/marato, o bé durant tot l’any a través d’una transferència bancària a La caixa, al número de compte 2100 0555 31 0201001500.

Des del meu blog, us animo a participar-hi com pugueu!